Ghidul StartUp D.A.C.I.A - Dezvoltarea Aptitudinilor, Competentelor și Inițiativei

Manual Strangere Fonduri d.a.c.i.a Ast 2021 Djst by Antonio Tomoniu on Scribd

marți, 7 mai 2013

Buletinul informativ de tineret „9 ne pasă de Tine(ri)”


Buletinul informativ de tineret „9 ne pasă de Tine(ri)” 


Buletinul informativ de tineret „9 ne pasă de Tine(ri)”  a fost conceput sa fie util si ractic după cum urmează:


1. Tinerilor in general (toți tinerii cu vârsta cuprinsa intre 14-35 ani din județul Gorj si municipiul Targu-Jiu)

2. Organizațiilor de tineret in particular (asociații si fundații de tineret si pentru tineret active din județul Gorj)

3. Altor organizații si instituții implicate direct in lucrul cu tinerii (instituții de invatamant, scoli generale, licee, universitati, cluburi ale elevilor si studenților, direcții județene pentru tineret, DGASPC, chiar si autoritati publice locale)


Buletinul informativ de tineret „9 ne pasă de Tine(ri)” are rolul de a îndruma direct tinerii spre pagini web utile lor si ghida în aceiaşi măsură şi ong-urile de tineret oferindu-le o diversitate de resurse informaționale. In plus prin acest buletin, ONG-urilor li se face o promovare eficientă, putând semnala redacţiei - în perspectiva apariţiei nr. 2 al buletinului – eventualele modificări ale adresei sitului central, schimbări de locaţie, e-mail-uri, telefoane.

Prin informațiile de bază pe care le oferă Buletinul informativ de tineret „9 ne pasă de Tine(ri)”: sfaturi, coordonate  fizice, legături online, imagini ghid, cititorul are la îndemână „o tipăritură la purtător” cu informații complete.

Prin intermediul Buletinului informativ de tineret „9 ne pasă de Tine(ri)” editorul încearcă sa vina in sprijinul tinerilor cu o soluție aproape completa vizavi de nevoile si oportunitățile tineretului, ONG-urilor de tineret si instituțiilor responsabile in mod direct in lucrul cu tinerii.

Proiectul de tineret Informaţia pentru Tine(ri) este conceput a oferi informaţia prin intermediul direct al produselor tipărite dar şi online in timp real. Întregul ansamblu informativ este construit astfel:
-        Buletinul informativ de tineret „9 ne pasă de Tine(ri)” ;
-        Blogului oficial al Buletinului informativ de tineret „9 ne pasă de Tine(ri)” ;
-        Produse tipărite si anunţuri ONLINE urmărindu-se tematica centrală din buletin (fise informative tematice de tinere, flyere etc. ).
În acest fel, ansamblul informativ devine un INSTRUMENT practic cu informații utile pe temele interesând tineretul. În această concepţie, proiectul în ansamblul său  este capabil de a oferi SERVICII de informare tematice tinerilor, ONG-uri de tineret si instituții de stat sau private responsabile in mod direct de educaţia tinerilor.

-        In măsura in care informațiile in format electronic online prin intermediul rețelei internet sunt din ce in ce mai greu de identificat, sortat si diseminat  solicitantul oferă o soluție sub forma unui CENTRALIZATOR de informații practice si utile tematic pentru tineret, totul găsindu-se intr-un singur loc: Buletinul informativ de tineret „9 ne pasă de Tine(ri)”, realizat in variantă tipărită, cât si în varianta de format electronic INTERACTIV ONLINE (cu link-uri active si directe)

-        De altfel, Buletinul informativ de tineret „9 ne pasă de Tine(ri)” fiind destinat unor categorii foarte mobile fizic - şi implicit active - de beneficiari: tineri, ONG-uri de tineret si instituții de stat sau private responsabile direct de educaţia şi instruirea tinerilor, prin informaţia utilă ce se descoperă, se diseminează practic de la cititor la prietenul lui,  multiplicând categoriile de beneficiari ai informațiilor utile, diversificate si practice tematice pe care le dă proiectul în sine;

In concluzie, UTILITATEA Buletinul informativ de tineret „9 ne pasă de Tine(ri)”  este dovedită prin accesul direct al beneficiarilor la informații utile, diversificate si practice,  asamblate tematic si accesibile intr-un singur loc şi paradoxal, în locuri diferite, compilând mai multe tipuri de produse mass-media: Buletin informativ de tineret in format electronic interactiv, în format tipărit, asortat cu tipurile adiacente de produse volante uşor de distribuit şi foarte pracţice cum ar fi fise informative tematice de tineret, flyere etc., totul fiind făcut în scopul de a multiplica in mod direct si indirect informațiile utile si practice ale proiectului in rândul a cât mai mulți tineri beneficiari finali.

Strategia actuală va fi urmărită  pe întreaga desfăşurare a proiectlui de tineret Informaţia pentru Tine(ri):

-        multiplicarea in mod direct  a informațiilor  utile si practice prin tipărirea si distribuirea Buletinul informativ de tineret, prin postarea online şi distribuirea acestuia in format electronic pe platforme variate online: pdf ca atare pe pagina proiectului, format doc pe Google sau Scribd, format flash in rețeaua Calameo,



multiplicarea in mod indirect  a informațiilor  utile si practice tematice de tineret in rândul câtor mai mulți tineri beneficiari finali prin intermediul ONG-urilor de tineret si instituțiilor responsabile in lucrul cu tinerii aceștia având de altfel rolul de multiplicatori ai  informațiilor  utile si practice tematice de tineret prin intermediul realizării unor viitoare proiecte de tineret din surse de finanțare identificate cu ajutorul Buletinul informativ de tineret „9 ne pasă de Tine(ri)”  multiplicarea informațiilor tematice de tineret in acest caz va fi cel mai eficient mod de lucru.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu